Thursday, July 6, 2023

Ký ức Trường tiếng @ Budaörsi út

 Csinos lányok NEI-ben, 

      Nekem emlékezetes benyomás volt NEI-ben, hogy nagyon csinosak voltak a lányok. 

      Legjobban szerettem egy boliviai-t, egy bolgar-t és egy mongol-t. Mindig kerestem õket a szünetben hogy bámulhattam õket csodálva. 

       A boliviai lány kicsi termetü volt, diszes ruhákban járt, táncolt és énekelt rengeteget (és jól is) egy dél amerikai diák csoportban. Öröm volt nézni (föleg a lányt) és hallgatni öket. A balatoni és egri kiránduláson folyton muzikáltak egy profi szinten. 

        A bolgár lány fekete szemü és hajú volt. Ugy nézett ki mint egy török eredetü. Nagyon szép és nagy szemei voltak.  Nagyon szerettem a szép szemeit. Sokat dohányzott és csendesen bámulta a felemelkedõ füstöt. Ugy viselkedett mintha nem törödött semmivel. De mindig ült a központban az éterem elött, így vonzhatott figyelmet mindenki-tõl. Nem csak én csodáltam õt, mert volt egy állandó társasság körülötte.

       A mongol lány egyszerüen és különösen bájos volt. Gyönyörü és sugárzó volt a mosolya. Nem unatkozhat senki a társaságában. Nagyon barátságos volt. Pinpongoztam vele néhányszor is.

       Legjobb barátnöm volt egy kubai lány. Azt hiszem Annamaria volt a neve. Õ is szép volt mint egy ókori görök sportoló szobora. Jó fizikumú és ízmos volt Szoktunk együtt futni esteként. Néha lusta voltam, a szobámba jött és kihivott. Emlékszem hogy néhányszor édességet is adott nekem. Jó szivű lány volt. Nagyon sajnáltam, hogy a második félévben nem futottam vele, mert feliratkoztam az algol nyelv tanfolyamra a városban. Õ is ment Debrecenbe tanulni Orvos Tudományi Egyetemen. Sokszor láttam õt szurkolni amikor fociztam. Hevesen kiabálta "Hajrá Viet, nagyon jól csináltál, te a legjobb vagy". Pedig nem fociztam olyan jól. 

      Nagyon jó lenne ha tudhatnék valamit a sorsaikról. Nagyon szép emlékek voltak.

Nguyễn Ái Việt (DEBRECEN.vidi72)

16 comments:

  1. Kingston Wallace-Johnson
    nekem volt egy laosi baratom 1976 NEIban chantavi-nak hivtak o a otvos lorand egyetemre jart biologiat tanulni

    ReplyDelete
  2. Gábor Osváth
    Nagyon érdekes írás! Kiváló magyarsággal megírva! Gratulálok. Hát igen, akkor én is nagyon fiatal (és nőtlen) voltam, a csinos lányok elbűvöltek a NEI-ben (is).🙂🙂🙂😊

    ReplyDelete
  3. Bùi Đức Ngọc
    Kedves Ai Viet, tudom hogy nagyon szeles koru erdeklodesed van az Elet minden temajarol. Es tudom azt is hogy szereted a szepsegeket ugy altalaban. De azon csodalkozom nagyon,hogy eleg rovid ido alatt ( egy tanev nincs meg egy ev) egyszerre a NEI harom szep, kulonbozo nemzetisegu lanyara tetted a szemedet, az tenyleg egy zsenialis tejesitmeny! Leveszem a kalapomat elotted! De tudod mi? Szep lanyok olyanok mint egy-egy nehez matek peldak, addig szepek es vonzoak, amig torjuk a fejunket rajtuk!…Nem emlekszem ,valahol olvastam azt, hogy “ mindig jobb utazni,mint megerkezni!”…Igy, hidd el nekem, azok az alombeli szep lanyok most valahol e nagy vilagban vidaman elnek es boldogan egyszerre gondolnak rad!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Gábor Osváth
      Bùi Đức Ngọc, Mint magyartanár gratulálok a stílushoz!! Jó szöveg!

      Delete
  4. Tôi cũng nhớ cô gái Bôlivi nhỏ nhắn của Ái Việt. Đến bây giờ, cô ấy vẫn rất nổi bật trong ký ức của tôi!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aiviet Nguyen
      Nguyễn Cao Bình, Cũng ý tưởng nhớn gặp nhau. Sau này năm thứ nhất mình cũng học cùng giảng đường một cô nhỏ nhắn đáng yêu như thế, mặc dù em Hung này không nhảy nhót múa ca gì cả. Em thứ 3 mình theo kiểu đó là em đánh trống trong quán rượu trên sông Dubna mà mình và Khánh gặp

      Delete
    2. Ngô Tiến Nhân
      “ tư tưởng nhớn… gặp nhau “
      Cô bé Bolivia giống Carmen sau hay lên ký túc tổng hợp, mặc váy da lộn ngắn làm nhiều chàng trai ( có tớ ) bỏ thang máy tò tò leo bộ phía sau… ngắm !
      Cô Bulgar sau yêu một cậu Nam Mỹ trên Vár còn hai cô Mônglia da trắmg có vẻ nemes thì mình còn gặp nhiều lần nữa…
      Jai de inyencek !

      Delete
    3. Aiviet Nguyen
      Ngô Tiến Nhân, Még van egy másik bűntársam 🙂

      Delete
  5. Doan Tang
    Thế mới thấy là các em sau này thoáng hơn các chị nhiều ! Chị nhìn mọi người cùng học tầng một mỗi khi ra giải lao,ngắm tất cả sv ở nhà ăn,khi sinh hoạt văn nghệ nhảy múa… chỉ có nhận xét là con trai châu Mỹ La tinh rất đẹp,châu Âu đẹp lịch sự,Srilanka thì da vàng như sốt rét… nhưng tuyệt nhiên không hề có ý nghĩ thân thiết mới lạ.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Doan Tang, cùng năm với chị cũng có anh Lê Minh thoáng lắm chị ạ!

      Delete
    2. Doan Tang
      Nguyễn Cao Bình ! Chị không nói tất cả,như anh ấy chị nghĩ là ít thôi !

      Delete
    3. Doan Tang, igen, LM là của hiếm ạ!

      Delete
    4. Doan Tang
      Nguyễn Cao Bình ! Giờ cũng như nhau thôi !

      Delete
    5. Doan Tang, anh ấy cũng thay đổi nhiều lắm!

      Delete
  6. Về thầy giáo Gábor Osváth (chủ nhiệm lớp M9 của Ái Việt): thầy là 1 người trẻ tuổi nagyon komoly, trông thầy như 1 thầy tu mộ đạo thuộc dòng Kitô giáo.
    Tôi vẫn nhớ lần Ban Quản trị trường tiếng (NEI) lên kiểm tra phòng anh Quang Việt (ngay lúc tôi đang ở đó). Sau khi quan sát tường tận căn phòng, tôi nghe thấy thầy nói với thầy Hiệu trưởng: đây là kiểu sống csúnya élet (nguyên văn ''here módon él'').
    Aiviet Nguyen, mày có thể giải nghĩa rõ hơn mấy chữ của thầy Gábor Osváth ko?

    ReplyDelete