Tuesday, January 13, 2015

De mit adtak nekünk a bevándorlók? Hát például a Lánchidat.

Egyre többen hoznak fel konkrét cáfolatokat miniszterelnökünk meghökkentően leegyszerűsítő bevándorlós kinyilatkoztatására. Itt van például egy a Lánchídról.

Orbán Viktor tegnap meglepő kontextusban – a párizsi terrortámadás gyásznapján – úgy fogalmazott:
"A gazdasági bevándorlás rossz dolog Európában, nem szabad úgy tekinteni rá, mintha annak bármi haszna is lenne, mert csak bajt és veszedelmet hoz az európai emberre, ezért a bevándorlást meg kell állítani, ez a magyar álláspont."
Egyre többen hozzák fel a konkrét cáfolatokat a magyar miniszterelnök meghökkentően leegyszerűsítő kinyilatkoztatására. Merker Dávid, a Hosszúlépés... nevű városi sétákat vezető társaság vezetője például a Lánchíd építésének workflow-ját osztotta meg a facebookon:


A német anyanyelvű „legnagyobb magyar" megálmodta, majd az álmokból egy angol mérnök terveket készítetett, így egy skót bevándorló irányításával elindulhatott az építkezés. Ehhez persze pénz is kellett, ezt egy görög bevándorló áldozta a kockázatos vállalkozásra, aki minden nehézség és az őshonos polgárok ellenállása dacára sikeresen irányította a vállalkozást. A láncok nagy részét külföldről kellett behozni, egészen addig, amíg egy svájci bevándorló nem létesített olyan üzemet, melyben itthon is tudtak megfelelő öntvényeket készíteni.
Ők megépítették, mi pedig jogosan vagyunk büszkék a legszebb magyar hídra.
(Index)

No comments:

Post a Comment