Lesz még jó idő a jövő héten, nem késő utánanézni a krumplis harcsának és a vízikutyának!
A Balaton körüli borászokból és
vendéglátósokból álló Balatoni Kör nevű szervezet a fövenyesi Kalóz
"Harcsa & Krumpli" nevű fogását választotta meg az Év
Strandéletének,
a We Love Balaton nevű portál ajánlásai alapján.
Az étel neve direkt játszik rá a fish & chipsre, a Balatoni Kör
szerint ez lehetne végre az alternatíva a mindent elárasztó hekk-kel
szemben.
A Balatoni Kör legjobb Beach Foodját az I
love Balaton díjazta. Ők a harcsakolbászos hot dogot, azaz a vízikutyát
tartották a legjobbnak, ami a közlemény szerint Bogláron, Keszthelyen és
Badacsonyban is a nyár népszerű újdonsága volt.
Fotó: Vén Kalóz Pizzéria&Ételbár, Balatonudvari-Fövenyes
A balatoni büfékultúra és a kínálat megújítását célzó versenyben idén
nyolc vendéglátóhelyet emeltek ki. A strandbüfék közül a gyenesdiási
Karám büfé lángos falatkáit, a zamárdi Chef Beach és a zánkai Neked
főztem helyi alapanyagokból készített különlegességeit, kikötői
bisztró kategóriában pedig a csopaki Code Zerot tartják a legjobbnak, a
minőségi barbecue balatoni meghonosításáért. Említést kapott a tihanyi
hajóegylet bárja, a THE barb is. A füredi Matróz étterem vega burgerrel
indult, a széplaki Tató kisvendéglő pedig Balaton alakú lángossal
nevezett a versenyre.
A felsorolt helyek közül mi a Neked főztemben jártunk, itt írtunk róla.
KD (Index)
No comments:
Post a Comment