Wednesday, April 22, 2015

Diákok tüntetnek a felsőoktatás átalakítása miatt

Megint tüntetnek a diákok.

A felsőoktatásban tervezett átalakítások ellen tüntettek szerda este diákok, akik hat órakor indultak el az Emberi Erőforrások Minisztériumának épülete elől.

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem Társadalomtudományi Kar hallgatóinak és oktatóinak és a nemzetközi tanulmányok szakos hallgatói érdekképviseletének szervezésében, "Továbbra is mi akarjuk eldönteni, mit tanulunk!" címmel rendezték a tüntetést.


Fél hét körül indultak el a Ludovika térre, hogy szolidaritásukat fejezzék ki a Raoul Wallenberg iskolával kapcsolatban, amit bezárnak. Körülbelül fél kilenckor érkeztek meg ide. A tüntetés kilenc óra után ért véget.
Tudósítónk szerint több mint ezren gyűltek össze, de ahogy vonultak a városon át, számuk egyre nőtt.
A tüntetés a hétfői megmozdulás folytatása, amikor a diákok az ELTE Társadalomtudományi Karától előbb a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemhez, majd a Szabadság hídon át Budapesti Corvinus Egyetemhez vonult, végül pedig az EMMI épületéhez vonultak.

 
Az EMMI előtt sárga sípokat osztogattak, azzal fütyülték ki az intézkedéseket, de ha örültek, akkor is fújták a sípokat, így vonultak végig a hosszú útvonalon.
A tüntetők azt ígérik, folytatják.
 (Index)

No comments:

Post a Comment