Monday, April 6, 2015

Félmilliárdot csalt a könyvvizsgáló-maffia

A bűnszervezetet egy 48 éves debreceni nő vezette, a nyomozás végén 43 gyanúsított ellen emeltek vádat.

Egy könyvvizsgálókból és adószakértőkből álló bűnbanda félmilliárd forintot csalt el a kkv-knak állami garanciával hiteleket nyújtó Széchenyi Kártya programmal, amíg le nem csapott rájuk a NAV.
A szakembermaffia számlákat hamisított, banki igazolásokat manipulált, és fiktív mérlegadatokat gyártott, hogy sikeresnek tüntessen fel kis cégeket, amiket stróman ügyvezetők vezettek, ezeken keresztül pedig nagy összegű vállalati hiteleket vett fel több ismert banktól.


A kiutalt hiteleket aztán továbbutalták vagy felvették,
újabb cégek feltőkésítésére használták, amiknek a
nevében aztán újabb hiteleket vettek fel. 

A pénz útját keresztező és fedő műveletekkel, téves, követhetetlen, látszólag rendszertelen, de valójában előre megtervezett átutalásokkal álcázták, a lopott pénzt pedig különböző cégek könyvelésében tisztára mosták.
A bűnszervezetet egy 48 éves debreceni nő vezette, őt már letartóztatták, egyik társa viszont szökésben van, ellene nemzetközi elfogató parancs van érvényben. A NAV kedden azt nyilatkozta az MTI-nek, hogy a nyomozás végén 43 gyanúsított ellen emeltek vádat, akiket különösen nagy kárt okozó pénzmosással és bűnszervezetben elkövetett csalással gyanúsít a Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség.

CSD (Index)

No comments:

Post a Comment