Tuesday, August 18, 2015

Két helyen is beszakadt az úttest

Ma is jöhet felhőszakadás, még 8-9 ezer háztartásban nincs áram, a BKV is lassan áll helyre.

 
Hatalmas vihar csapott le Budapestre hétfőn kora este. A hétfő esti kaotikus állapotokról itt olvashat>>>
Arra készüljenek a budapestiek, hogy egy sor helyen problémás lehet a kártyás fizetés internet és telefonvonal hiányában, és vannak hivatalok is, amik nem tudnak kinyitni. Ilyen például a Baross utcai kormányablak. Reggel zárva vannak a Podmaniczky utca és környéki, valamint a Mester utcai boltok is. Ha a vihar következményei miatt fennakadást észlel a fővárosban, írjon – információit, képeit, videóját a tema+vihar@mail.index.hu címre küldheti.
A városban hétfőn este 31 elektromos alállomást öntött el a víz, ezekből eltávolították a csapadékvizet, a többi az Elműn múlik. A cég szóvivője elmondta, hogy 40 ezer háztartásnál kapcsolták le az áramot biztonsági okból. Ezeket folyamatosan kapcsolják be, 6 óra körül még 8-9 ezer háztartásban nem volt áram.


A BKK kezd magához térni, de érdemes átfutni a reggeli jelentésüket. Ja, és úgy készüljenek, hogy aluljárókban található automaták beáztak, több helyen nem működnek.

FIGYELEM! FRISS KÖZLEKEDÉSI INFORMÁCIÓK
Tegnap este jelentős mennyiségű csapadék hullott Budapesten és környékén, ami több járatunk közlekedését is érinti.
- A 61-es villamos ismét a felújítás idején érvényes menetrend szerint közlekedik.
- a H6-os HÉV újra két vágányon közlekedik immár Közvágóhíd H és Pesterzsébet felső között is.
- Ismét az eredeti útvonalán jár a 20E, a 30-as, a 30A valamint a 46-os autóbusz.
- Újra teljes vonalon jár a 70-es és a 75-ös trolibusz.
Továbbra is érvényben vannak az alábbi forgalmi változások:

- A 83-as trolibusz helyett pótlóbusz jár.
- A 47-es és a 49-es villamos a Döbrentei térre terelve közlekedik. A járatok nem érintik a Fővám tér M, a Kálvin tér M, az Astoria M és a Deák Ferenc tér M megállót.
- A 15-ös és a 115-ös autóbusz terelve közlekedik útbeszakadás miatt, a járatok nem érintik a Március 15. tér és a Fővám tér M megállókat.
Kérjük tisztelt utasainkat hogy indulás előtt mindenképp látogassanak el a www.bkkinfo.hu oldalra és tájékozódjanak az aktuális közlekedési helyzetről!

Ehhez képest új fejlemény, hogy a Szépvölgyi utat lezárták a Bécsi útnál, mert beszakadt az útpálya. A 29-es autóbusz módosított útvonalon közlekedik, a Szentlélek tér H felé nem érinti a Kolosy tér és a Zsigmond tér megállót.
Korábban a Fővám téren szakadt be az úttest.

Állítólag 8 méter mély a lyuk a Fővám téren (fotó: Nyári Attila).
A katasztrófavédelem arra kéri az embereket, hogy ha egy bejelentés már nem aktuális, akkor hívják ismét a segélyszámot.
A Dél-Balatonnál még mindig késnek a vonatok. Fonyód és Balatonszentgyörgy között vonatpótló buszok járnak. A katasztrófavédelem délelőtti információi szerint még mindig szivattyúznak az elöntött balatoni településeken. Egy balatonmáriafürdői gyerektábor 100 lakóját ideiglenesen a balatonkeresztúri sportcsarnokban helyezték el éjszakára. Az épületekbe betört a víz, ezért azokat fertőtleníteni kell.
Még mindig várható újabb, jelentős mennyiségű eső, tájékoztatta a meteorológiai szolgálat az MTI-t. Kedden a Dunától keletre lesz záporos, zivataros az idő, arrafelé hullhat rövid idő alatt 20-40 milliméternyi eső. Az Észak-Alföldön és az Északi-középhegységben néhány helyen ennél is több, akár 40-60 milliméternyi csapadék is lezúdulhat. (Budapesten 83 milliméternyi eső hullott este, a havi átlag 50 milliméter.) Több mint 20 milliméternyi csapadék hullhat Fejér, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom és Veszprém megyében.

TSZA, NT (Index)

No comments:

Post a Comment