Monday, March 16, 2015

Putyin parancsára teljes készültségbe helyezték az orosz északi flottát

Miközben Putyin 10 napja nem jelent meg a nyilvánosság előtt, és lemondta minden hivatalos programját, hirtelen harckészültségbe helyezték a teljes orosz északi flottát. 38 ezer katona, több mint 3300 haditechnikai eszköz, 41 hadihajó, 15 tengeralattjáró, 110 harci repülőgép és helikopter.

 Vlagyimir Putyin orosz elnök parancsára a hadrafoghatóság "váratlan ellenőrzése" keretében teljes készültségbe helyezték az orosz északi flottát, illetve a nyugati katonai körzet és a katonai ejtőernyős haderő egyes alakulatait - jelentette be hétfőn Moszkvában az orosz védelmi miniszter.
Szergej Sojgu szerint a bevethetőségi képesség ellenőrzése 38 ezer katonát, több mint 3,3 ezer haditechnikai eszközt, 41 hadihajót, 15 tengeralattjárót, illetve 110 harci repülőgépet és helikoptert érint, írja az MTI.


A gyakorlatot máricus 16-tól öt napig tartják földön, vízben, levegőben, mondta Sojgu. A Sputniknews.com szerint azt mérik fel, mennyire képes a flotta "az Orosz Föderáció katonai biztonságához kapcsolódó feladatokat végrehajtani az északi sarkkör vidékén".
Az orosz elnök váratlan lépése magyar idő szerint hétfőn reggel hat órakor lépett érvénybe. Az Északi Flotta mellett a Nyugati Katonai Körzet egyes részeit és a légi deszantos erőket is bevonják a harckészültségbe - tudatta a Ria Novosztyi. Részletek > > >
 (Index)

No comments:

Post a Comment