Friday, December 4, 2015

Újra elindul a fénytroli is a fényvillamossal egy időben

My city and my soul. I would like to cry as I miss it so much (Nguyễn Ái Việt, Debrecen - VIDI72)
http://lobu.hu/budapest-karacsonyi-fenyek-video.html#

Ahogy azt már korábban megírtuk, december 4-én elindulnak a fényvillamosok, közismertebb nevükön a csillamosok Budapesten! Néhány éve azonban egy nosztalgia troli is útra kel velük!

 

December 4-én nem csak a fényvillamos, de a fénytroli is elindul Budapesten!

Ahogy azt már megszokhattuk, december elején útnak indulnak a turisták és a hazai utazóközönség által is közkedvelt fényvillamosok, melyek már hozzátartoznak az ünnepi Budapest látványához. 3 évvel ezelőtt azonban új jármű is csatlakozott az ünnepi fénybe borított közlekedési eszközök flottájához: megjelent Budapest utcáin a fénytroli.

Kép forrása: Facebook/Fénytroli

 A ZIU típusú nosztalgiajármű elődjei már 1966 óta közlekedtek a fővárosban, az elöregedett járműveket azonban csak 2013. január 1-jével vonták ki a forgalomból, azóta pedig a nosztalgiajáratként találkozhatunk vele néha, mint például advent idején. 2015. december 5. és 2016. január 6. között a fénytroli ismét útra kel a fényvillamossal - azaz a csillamossal - egyidejűleg. A tavalyi év során a 927-es pályaszámú nosztalgiajármű a 72-es vonalán, az Arany János utcai metróállomás és Zugló vasútállomás között közlekedett, az idei menetrendről azonban még nincsenek pontos információink. A fénytrolin és a fényvillamoson is a BKK normál díjszabású menetjegyei és bérletei érvényesek.

1 comment:

  1. Cảm ơn Nguyễn Ái Việt (Debrecen,VIDI72), bạn của tôi, đã đề nghị tôi post bài này từ wall/FB của bạn ấy.

    ReplyDelete