Tuesday, October 18, 2016

Thế giới XHCN: IKARUS Busz

Những chiếc busz Made in Hungary là điều mà tôi rất thích về hình ảnh ưu việt của sản phẩm nổi bật này. Tuy không thể so sánh với những chiếc xe hàng đầu cùng loại ở phương Tây, nhưng chúng xứng đáng là một trong những sản phẩm tốt nhất của khối XHCN trong thời gian chúng tôi sống và học tập ở Hung.

IKARUS được thành lập năm 1895 và là cái tên khá nổi tiếng ở nhiều nước trên thế giới. Trên 100.000 chiếc IKARUS được sản xuất vào năm 1971 và đến năm 1973, IKARUS trở thành nhà sản xuất đứng hàng thứ tư trên thế giới.


Az IKARUS több mint 100 éves történetéte során mindig az új műszaki megoldások élharcosa volt. Az innováció központi szerepének köszönhetően az IKARUS folyamatosan új típusokat mutatott be „világhódító” fejlődése során, számtalan megrendeléssel büszkélkedhetett a világ országaiban. Az IKARUS autóbuszok szinte minden kontinensre eljutottak, és számtalan országban szolgálják ma is az utazókat.
Az IKARUS mérnökei fejlesztették ki az első önhordó vázszerkezeteket, valamint az IKARUS találmánya volt a csuklós autóbusz is. Ezt a tradiciót folytatva az IKARUS ismét új műszaki – technológiai megoldásokkal jelentkezik. Ennek a folyamatnak a keretében új fejlesztéseink az LNG (Liquid Natural Gas) meghajtású autóbuszok valamint az elektromos meghajtású járművek. Ezek nemcsak környezetbarát technológiákatt jelentenek, de a járművek gazdaságos üzemeltetésükkel is támogatják a felhasználóikat.

A vállalat jövőbeli küldetésének tartom, hogy maga az IKARUS név újra a régi fényében ragyoghasson és mind Magyarországon, mind a világ bármely pontján ismét új, modern IKARUS buszok szeljék a városok útjait és álljanak a lakosok szolgálatában.

Széles Gábor
Elnök

No comments:

Post a Comment