Wednesday, March 30, 2016

PÉCS A VILÁG LEGJOBBJAI KÖZÖTT

A Hiradó.hu cikke szerint Pécs, Győr és Szeged is szerepel a nemrég megjelent listán, ami a világ száz legvonzóbb települését rangsorolja.

Salamon Péter, az Irány Pécs Turisztikai Nonprofit Kft. hálózat menedzsere a város nevezetességei között sorolta az újonnan épített Kodály Központot, a felújított és átalakított Zsolnay Kulturális Negyedet, a Tudásközpontot, a tavaly elkészült egyházmegyei turisztikai fejlesztéseket, s hozzátette: mindezek mellett a Mecsekben is lehet kirándulni. De látogatható a pezsgőgyár alatti ötszintes pincerendszer, megnézhető, hogyan festik a porcelánt a Zsolnay Manufaktúrában, vagy megtekinthető a világörökség részét képező ókeresztény Cella Septichora.

Pécs, 2009. június 17. Turisták állnak a megújult pécsi bazilika előtt. Az idén fennállásának ezredik évfordulóját ünneplő pécsi püspökség Dóm téri épületeit 800 millió forintért újította fel a Pécsi Egyházmegye a Norvég Alap pályázatán nyert támogatásból. MTI Fotó: Kálmándy Ferenc

Pécsma

4 comments:

  1. Lê Minh (Debrecen,VIDI69): Szerencsemre egyszer voltam Pecsen es ha jol emkekszem, Nandor szalodaban toltottem eszakat is. ( Ez 1970 evben tortent ).

    ReplyDelete
  2. Hoa Binh Beke: Nagyon sze'p va'ros . Itt voltam

    ReplyDelete
  3. Nguyen Doan: Nagyon szép város! Itt tanultam

    ReplyDelete